Ілля Кива

Міністерство фінансів України продовжує вводити народ в оману, запевняючи, що українська економіка стабільно зростає, а золотовалютні резерви найвищі за останніх 5 років. Про це заявив лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

"В мене складається враження, що ми з Мінфіном живемо в різних країнах. Говорити про стабільне зростання економіки, коли влада взяла черговий транш у МВФ, щоб врятувати країну від дефолту, - смішно. У нашій країні росте тільки дві речі: кількість людей, які живуть за межею бідності і стан рахунків олігархів - сумарно на сьогоднішній їх статки становлять 37,5 млрд $ ", - сказав глава політсили.

Політик зазначив, що українські олігархи можуть з легкістю погасити половину держборгу країни.

Відео дня

"Розмір державного боргу України в 2019 році склав 78,3 млрд $. Тобто, 100 українців, чиї прізвища добре відомі всім, можуть з легкістю погасити половину нашого держборгу, поки інші 35 млн українців рахують копійки, щоб прогодувати свої сім'ї. Адже поки літні люди очікують подачку від влади у вигляді підвищення пенсії на 172 гривні, щоб хоч якось оплатити комунальні послуги і купити ліки, статки Президента зросли до 1,1 млрд $, Ріната Ахметова – до 12,5 млрд $, Віктора Пінчука - до 2,67 млрд $, Вадима Новинського - до 2,26 млрд $", - підкреслив він.

Ілля Кива додав, що саме ці люди володіють усіма стратегічними об'єктами і підприємствами країни, які влада обіцяла повернути в державну власність.

"Поки населення вмирає від холоду і голоду, олігархи купують дорогі вілли і машини, відпочивають на Мальдівах і дають кредити власній країні. А найстрашніше, що ці люди, тим чи іншим чином, беруть участь у цьогорічних передвиборчих перегонах і дурять людей красивими, але порожніми обіцянками, аби залишитися при владі і продовжити примножувати свій капітал за рахунок наших людей ", - підсумував лідер СПУ.