За підсумками зустрічі президента Петра Порошенка з виборцями поліція затримала двох чоловіків / УНІАН

На виступі президента України Петра Порошенка, який відбувся у неділю, 17 березня, на Михайлівській площі в Києві, силовики перевіряли, що написано на кожному з плакатів, які несли з собою люди.

Відповідне відео опублікував «Цензор.нет».

Початок заходу було анонсовано на 11:00. До цього часу підходи до Михайлівської площі були перекриті, людей пропускали на площу через металошукачі. У тих, що прийшли на зустріч з президентом перевіряли написи на плакатах.

"В Україні фантастична свобода слова» - це коли на вулицях спеціально навчені силовики, укомплектовані вогнепальною зброєю, створюють "польовий суд", комісію з аналізу тексту на вашій папері», - написав блогер Сергій Наумович на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожОПОРА запідозрила Порошенка у можливій прихованій агітації (фото)

«Ще раз: 21-е століття, Ілон Маск "борознить простори всесвіту", а в нашій європейській країні, яка "ось-ось вступить в ЄС", на вулиці озброєні люди у формі (купленій на кошти американських платників податків, до речі) читають ваші особисті тексти, записки, плакати і приймають рішення про те, чи зможете ви з цим йти тротуаром загального користування... чи ні. "Фантастична свобода слова"? Серйозно? Нас точно не в Митний Союз ведуть шляхом хитрих маніпуляцій?» - задався питанням Наумович.

У мережі підтримали обурення блогера:

- «У нас все, як в Раші»;

- «Це і є Україна Порошенка у випадку його переобрання»;

- «Йшли у Європу, а прийшли в Тайговий Союз»;

- «Як же він боїться свій народ. Яник нервово курить в стороні»;

- «Сивий злодій зробив з України УРСР. П*дло, щоб він згорів у пеклі»;

- «В труси не заглядали? Раптом там плюшева свинка?»;

- «Щоб перемогти Путіна, потрібно думати як Путін»;

- «Я б відмовився показувати»;

- «Ого! Так вони вміють читати ?!»;

- «Раз вони так, то беремо з собою рулон шпалер. Зі шпалерами можна скрізь. А за кордоном вже пишемо текст»;

- «Згадав старий радянський анекдот про мужика з порожнім плакатом...».

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, за підсумками зустрічі президента Петра Порошенка з виборцями поліція затримала двох чоловіків. За попередніми даними, у заході взяли участь близько 25 тис. осіб.

У поліції зазначили, що під час поверхневої перевірки в одного чоловіка вилучили телескопічну палицю, після чого доставили до управління поліції. Проти чоловіка розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Окрім того, поінформували у поліції, під час перепалки невідомий влаштував штовханину і намагався вирвати плакат, із яким активіст прийшов на акцію. Чоловіка доставили до управління поліції, де на нього складуть адміністративні матеріали за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Загалом захід відбувся без грубих порушень правопорядку», - йдеться у повідомленні.

Тисяча правоохоронців продовжують нести службу у центральній частині столиці.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 березня, під час виступу президента України Петра Порошенка на зустрічі з виборцями біля Михайлівського собору у Києві сталася сутичка між його прихильниками та опонентами.

На зустріч прийшли молоді люди із саморобним плакатом «Де відрубані руки?», натякаючи на раніше зроблені заяви Порошенка, що корупціонерам треба відрубувати руки, якими вони крадуть.

До людей з плакатом підійшли прихильники Порошенка і почали виривати плакат, сталася сутичка, порвали плакат. Опоненти кричали: «Ганьба!».

Поліцейські стали між прихильниками президента і його опонентами, щоб зупинити конфлікт. В цей час Порошенко продовжував виступати.