Спроби протидіяти фальсифікаціям на виборах наштовхуються на протидію Генпрокуратури - Кива / фото прес-служби політика

Генеральна прокуратура України блокує спроби запобігти фальсифікаціям на виборах.

Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в ефірі телеканалу «NEWSONE», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«На сьогодні ми бачимо однобоку позицію - як генпрокурора Луценко, так і всіх підпорядкованих йому структур. Ті провадження, які реєструються щодо порушень на виборах, на жаль, блокуються Генеральною прокуратурою. Генпрокуратура відмовляє в порушенні кримінальних справ, я говорю не про десятки, а про сотні випадків», - сказав він.

Відео дня

І.Кива підкреслив, що дана ситуація повністю нівелює роботу Нацполіціі щодо забезпечення законності і прозорості виборчого процесу.

«У ситуації, що склалася, Національна поліція не може впоратися з об'ємом порушень. І вся робота правоохоронної системи в особі Нацполіціі, обнуляється, розбивається об цю скелю, яка сьогодні називається «кум чинного президента»», - підкреслив він.

Говорячи про чинну владу, І.Ківа сказав: «більш цинічних людей я ніколи не бачив».

Політик також зазначив, що порушення і підробка голосів на користь кандидата від влади можлива також при фінальному підрахунку результатів волевиявлення.

«У попередні вибори владі не вдавалося вкрасти більше 3-5% голосів, але чинні чиновники вкрадуть все, що тільки можна вкрасти. У ЦВК вони зроблять все для того, щоб вирвати голоси виборців. Тому я закликаю всіх бути пильними, уважно стежити за всіма діями щодо виборчого процесу», - закликав він.