Генерал спрогнозував втручання РФ / фото УНІАН

Росія буде всіляко намагатися задіяти свої важелі на президентських виборах в Україні, щоб українці втратили впевненість в їхніх результатах.

Таку думку висловив "Апострофу" американський генерал-лейтенант Бен Ходжес, в минулому - командувач Сухопутними силами США в Європі.

Читайте такожУ ВР зареєстрували законопроект про обов'язкові теледебати перед іншим туром виборів президента

Відео дня

«Упевнений, що буде втручання або через загрозливу діяльність, або кібератаки, або спроби підірвати довіру людей до результатів. Ось чого я чекаю найбільше - їхніх дій, спрямованих на те, щоб українці втратили впевненість у результатах. Впевнений, що члени уряду та інші високопосадовці приділяють велику увагу захисту чесності виборів», – сказав Ходжес.

«Не знаю, чи варто очікувати якихось конкретних дій після виборів. Сподіваюся, незалежно від результатів двох турів відбудуться три речі. По-перше, Росія проявить повагу до волі українських виборців. По-друге, негайно звільнить 24 українських моряків, які перебувають у в'язниці в Москві, і поверне три незаконно захоплених кораблі. І по-третє, Росія, як закликає інший світ, поверне Україні Крим», – додав генерал.