У ПЦУ будуть молитися про справедливі президентські вибори / фото УНІАН

Настоятель Православної церкви України Епіфаній видав розпорядження " до завершення виборчого процесу в усіх храмах підносити молитовні прохання про справедливі вибори Глави Української держави, за мир та єдність в Україні".

Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

Там пояснюють таке розпорядження, "особливою відповідальністю, яка в час виборів Президента України покладається на наш народ".

Відео дня

Читайте такожТри абсолютно різні світогляди: експерти зробили прогноз щодо переможця виборів президента

"Враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання Глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню виголошувати", - зазначили в Православній церкві України.

В тексті самої молитви згадується про обрання президента в наступному рядку: "Ще молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас".

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська кампанія.Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Офіційно ЦВК зареєструвала 44 кандидати у президенти.

Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. П