Кива попередив про загрозу фальсифікацій на виборах / фото УНІАН

Протистояти фальсифікаціям на виборах з боку чинної влади можна лише максимальної явкою, оскільки Генеральна прокуратура блокує всі спроби протистояти порушенням. 

Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в ефірі телеканалу «НАШ», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Влада на сьогодні використовує будь-яку можливість і хапається за будь-яку надію. Не чекайте від негідників справедливості. Вони зроблять все, для того, щоб вкрасти голоси і зберегти свої місця. Ми не дамо їм цього зробити, коли всі прийдемо і проголосуємо, коли наших голосів буде більше. У разі, якщо скільки б вони голосів не вкрали, все одно наших буде більше. Коли ми всі прийдемо і явка буде 80%, тоді можна буде поставити крапку в цьому хаосі. «Ми повинні протистояти цьому хаосу, беззаконню, зраді, корупції і самі вибрати собі майбутнє. Це вже не просто вибори президента, це вибір для життя наших дітей», - сказав він.

Відео дня

За інформацією І.Киви, до спроб фальсифікувати результати виборів причетний Генпрокурор, який, за словами політика, блокує близько 80% кримінальних проваджень щодо порушень виборчого процесу.

«У Нацполіцію надходять заяви про порушення, про сітку, про підкуп. Ця інформація вноситься в ЄРДР, але далі - прокуратура все блокує. Близько 80%кримінальних проваджень щодо підкупу, сіток, порушень виборчого процесу блокується», - зазначив політик.

Читайте такожКива: Генпрокуратура блокує роботу Нацполіціі щодо запобігання фальсифікацій на виборах

Також він підкреслив, що Генпрокуратура сьогодні не виконує свою роль оскільки не є незалежним правоохоронним органом, а її голова лобіює інтереси влади.

«Генпрокурор Юрій Луценко, заради якого ми за ніч змінили закон, кум президента, - чиї права він зараз буде відстоювати? Права закону і українського народу, або права свого родича? Якби вся правоохоронна система в особі Генпрокуратури, Нацполіції і судів працювали в одному напрямку, в досягненні істини і законності, то в країні цього бардаку не було б», - підкреслив Ілля Кива.

При цьому Ілля Кива підкреслив, що ця проблема стосується не тільки політичних процесів: «Та ж проблема і з кримінальними злочинцями, з наркозлочинцями. Прокуратура продає справи, для них це бізнес».

Він додав, що подібні перешкоджання з боку прокуратури траплялись і за часів його роботи на посаді начальника Департаменту протидії наркозлочинності: «Було так - ми зловили, заарештували, привели, підготували матеріали, передали в прокуратуру, а прокуратура все продала», - розповів політик.