З 28 березня на виборчих дільницях з'явиться цілодобова охорона / УНІАН

З 28 березня поліція візьме виборчі дільниці під цілодобову охорону.

Читайте такожЗа передвиборну агітацію у «день тиші» у соцмережах та на інтернет-сайтах відповідальності не передбачено – МВС

Про це заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич заявив на відомчій відеоселекторній нараді, повідомили у Департаменті комунікації Нацполіції.

Відео дня

За його словами, на сьогодні поліція здійснює охорону всіх 199 окружних виборчих комісій. Фацевич додав, що станом на ранок виборчі бюлетені завезені до 73 окружних виборчих комісій. Він зазначив, що поліція забезпечить супровід членів ДВК під час транспортування виборчої документації.

«Завдання Національної поліції – забезпечити дотримання законності і збереження бюлетенів під час їх перевезення. Візьміть це питання на контроль», – наголосив Фацевич і додав, що процес передачі бюлетенів від ОВК до ТВК і далі – до ДВК розпочнеться 28 березня.

За словами Фацевича, наразі особовий склад переведений на посилений варіант несення служби, у регіонах збільшена кількість слідчо-оперативних груп, піших нарядів та автопатрулів. Він поінформував, що впродовж останньої доби до поліції надійшло 99 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. З цієї кількості 11 повідомлень – зареєстровані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Крім того, поліцейські склали 7 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення у виборчій сфері. Правоохоронці фіксують, зокрема, факти хуліганських дій, пов’язаних із пошкодженням майна, білбордів, приміщень, де розташовані дільничні та окружні виборчі комісії.

«Такі правопорушення є недопустимими. Ми розуміємо, що з 28 березня – з моменту завезення бюлетенів у дільничні виборчі комісії – вони будуть під цілодобовою охороною. Але завдання зараз – забезпечити недоторканність даних приміщень. Наблизьте наряди, вони повинні оперативно реагувати на всі події. Націльте особовий склад на цю роботу», – підкреслив Фацевич.

Крім того, заступник голови Нацполіції додав, що зараз триває процес реєстрації закордонних короткострокових спостерігачів за виборчим процесом. Він уточнив, що на сьогодні на території держави перебувають 2344 офіційних спостерігачі – як довгострокових, так і короткострокових.