Хто змагатиметься із Зеленським у другому турі поки незрозуміло / фото УНІАН

Лідером президентського рейтингу залишається Володимир Зеленський, якого підтримують 26,6% тих, хто визначився та має намір голосувати.

Про це свідчать дані дослідження «Моніторинг електоральних настроїв українців» соціологічної групи «Рейтинг».

Читайте такожУ Чернігові пенсіонери отримують листівки з погрозами щодо участі у виборах (фото)

Відео дня

Другу позицію ділять Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, яких готові підтримати по 17% виборців. За Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 9,8%, Юрія Бойка – 9,5%, Олега Ляшка – 5,4%, Олександра Вілкула – 4%, Ігоря Смешка – 3,5%, Руслана Кошулинського – 1,9%.

Майже 41% опитаних вважають, що до другого туру виборів президента вийде Зеленський, 38% – Тимошенко, 37% – Порошенко. У вихід до другого туру Бойка та Гриценка вірять по 6% виборців.

Опитування також показало, що лідерами «другого вибору» («За кого Ви проголосуєте, якщо кандидат, якого Ви підтримуєте зараз, не буде брати участі у виборах?») є Зеленський (8,1%), Гриценко (7,3%) та Тимошенко (6%).

Майже 5% виборців підтримали б Вілкула, за умови, що їх кандидат не братиме участі у виборах, по 3% підтримали б Бойка, Порошенка, Смешка та Ляшка.

Згідно з даними дослідження, понад 80% опитаних тією чи іншою мірою декларують готовність взяти участь у виборах, у тому числі половина опитаних однозначно впевнені, що голосуватимуть, а третина – скоріше так, ніж ні. При цьому повністю впевнені у виборі кандидата і обов’язково прийдуть і проголосують за нього 58% опитаних, водночас, чверть – не впевнені у своєму виборі, але думають, що все одно підуть голосувати.

Як показало опитування, Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях та в центрі країни. Тимошенко та Порошенко – в центрі та на заході, Гриценко – на заході, а Бойко та Вілкул – на сході та півдні країни.

При цьому Зеленський є лідером електоральних симпатій в містах, Тимошенко – в селах. Водночас, Зеленський є лідером симпатій серед молоді і людей середнього віку, Тимошенко – серед старших виборців, Порошенко має найвищі позиції серед виборців середнього віку.

Довідка. Опитування проводилось з 22 по 27 березня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.