Гриценко сказав, що на новообраному главі держави буде величезна відповідальність / фото УНІАН

 У другому турі виборів президента лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко за жодних умов не голосуватиме за чинного главу держави Петра Порошенка.

Про це Гриценко сказав на брифінгу, повідомляє його прес-служба.

«Моя особиста думка: я не хочу ще п’ять років обману та мародерства, тому за жодних умов не підтримаю Порошенка. Я його добре знаю. Не можу закликати голосувати і за Зеленського, бо його не знаю», – зауважив Гриценко.

Відео дня

Він підкреслив, що його команда зробила все, щоб волевиявлення було чесним та прозорим. На думку Гриценка, на цих виборах українці мали вибір, а серед кандидатів були ті, хто мав ґрунтовні програми.

Лідер «Громадянської позиції» додав, що на новообраному президенті буде величезна відповідальність, як і на тих, хто голосує.

Читайте такожЗеленський прокоментував перші дані екзит-полів (відео)

Пізніше, в ефірі телемарафону ТСН, Гриценко додав, що його команда визначиться вже незабаром із форматом участі у парламентських виборах. "Ті політичні сили, партії, громадські організації, в широкому плані, та команда, що сформувалася, ми разом підемо на парламентські вибори і будемо нести у владу чесність, відповідальність тепер уже в парламентському і в урядовому форматі", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, в Україні завершилося голосування на першому турі виборів президента України. За даними "Національного екзит-полу 2019" станом на 18:00 у першому турі виборів президента України перемагає шоумен Володимир Зеленський із результатом у 30,4%. Петро Порошенко посів другу сходинку з показником 17,8%. Юлія Тимошенко стала третьою - 14,2%.

В результатах екзит-полу на замовлення ТСН станом на 18:00 Зеленський отримав 30,1% голосів виборців, на другому місці -  Порошенко із результатом у 18,5%. Третю позицію обійняла Тимошенко - 14%. 

Згідно із даними екзит-полу центру SOCIS, співзасновником якого є головний ідеолог БПП Ігор Гринів, на замовлення телеканалу "Прямий", різниця між Зеленським (29,25%) та Порошенком (19,19%) трохи менша, однак вони вдвох також проходять у другий тур.

На третьому місці опинилися Юлія Тимошенко (13,75%), на четвертому – Юрій Бойко (9,24%), а замкнув першу п’ятірку Анатолій Гриценко (7,91%).