Аваков: Превенція – символ цієї виборчої кампанії, основа роботи МВС / УНІАН

«135 тисяч співробітників підрозділів МВС несли службу в посиленому режимі. Ми маємо безпрецедентний рівень безпеки та забезпечення прав на цих виборах. МВС забезпечило абсолютну чистоту та прозорість виборчого процесу», - сказав Арсен Аваков.

Глава МВС повідомив, що всього, починаючи з 31 березня, зареєстровано 2605 повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

«Відкрито 61 кримінальне провадження. Всі вони не системні, іноді досить незначні. Превенція – символ цієї виборчої кампанії, основа роботи МВС. Завдяки цьому ми змогли запобігти багатьом негативним факторам під час виборчої кампанії: починаючи від сіток, які ми повністю побороли, та закінчуючи відсутністю «каруселей»», - зазначив він.

Відео дня

Арсен Аваков також додав, що спостерігаються спроби отримати доступ до виборчої системи з російських ip-адрес.

«Вперше кіберполіція була допущена ЦВК до роботи з забезпечення безпеки інформаційної системи. Ми ретельно моніторимо ситуацію дві останні доби. Наразі немає приводів говорити про можливість дискредитації виборів», - сказав він.

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук відзначила підхід МВС до забезпечення порядку в ході виборчого процесу.

«Я вдячна за те, що ми щодня мали оперативну інформацію стосовно правопорушень, особливо це було важливо протягом дня голосування. Мені дуже приємно, що протягом всього періоду як ЦВК, так і Нацполіція констатували, що системних порушень не було. А ті порушення, що сталися, були поодинокими та не вплинули на хід виборчого процесу. Про це стверджують й наші міжнародні спостерігачі. Сподіваюсь, що наступний період, який буде проходити до дня повторного голосування 21 квітня, пройде в такому ж співробітництві», - повідомила вона.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що правоохоронці продовжують нести роботу на дільничних та окружних виборчих комісіях.

«Наразі на чергуванні знаходяться майже 33 тисячі поліцейських. За зверненням ЦВК супроводжуємо доставку бюлетенів та протоколів», - додав він.