Досить несподіваним виявився провал лідера Радикальної партії Олега Ляшка \ фейсбук Олег Ляшко

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse виділив кілька несподіванок і сенсацій першого туру виборів президента України 2019.

Читайте такожПолітолог назвав шанси Зеленського та Порошенка у другому турі виборів

На думку експерта, несподівано високий рейтинг за мінімальних вкладень у кампанію показав колишній керівник СБУ Ігор Смешко, передає Главред.

Відео дня

"Крім того, вразили результати Ігоря Смешка. Саме через нього просів рейтинг Гриценка. Адже, по суті, вони обидва грали на одному полі, два силовики, однакове позиціонування. Але вийшло так, що при мінімальних ресурсах, витрачених на виборчу кампанію, Він показав непоганий результат", - вважає Октисюк.

Далі, як вважає експерт, досить несподіваним виявився провал лідера Радикальної партії Олега Ляшка (який, за результатами обробки 62.28% бюлетенів, набрав 578 436 голосів).

"Фактичний провал Олега Ляшка – це одне з найбільших вражень цієї кампанії. Ляшко реально провалив виборчу кампанію. Його результат показав, що він перестав бути затребуваним у суспільстві політиком. Очевидно, ера махрового популізму пройшла, суспільство перестало це сприймати. Це дуже показово, адже Ляшко вклав у кампанію стільки ресурсів, грошей і зусиль, а в підсумку – кампанія провалена", - підсумував Октисюк.