Поліція встановлюватиме осіб, що причетні до ймовірної фальсифікації / фото УНІАН

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації даних під час обробки бюлетенів на одній з дільниць.

Як повідомляє прес-служба відомства, до Мангушського відділення поліції звернулися члени територіальної виборчої комісії із письмовою заявою про порушення виборчого процесу під час підрахунку голосів.

За їхніми словами дані, передані до Центральної виборчої комісії про розподіл голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК, а саме різниця на користь одного з кандидатів збільшена у 9 разів.

Відео дня

Читайте такожЦВК прийняла оригінали протоколів з 17 виборчих округів

"Вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ст.158 "Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів" Кримінального кодексу України. Поліцейським належить встановити, на якому етапі з’явилися розбіжності, та осіб, що причетні до ймовірної фальсифікації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання ЦВК понад 99% протоколів ДВК про результати голосування, на виборах президента у першому турі лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали більш як 30% виборців, за чинного президента Петра Порошенка проголосували майже 16%, за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко - більш як 13%.