Перед другим туром виборів бажаючим проголосувати не за місцем прописки потрібно повторно змінювати місце голосування / фото УНІАН

Перед другим туром президентських виборів українцям, які хочуть проголосувати не за місцем прописки, потрібно буде подати документи для зміни місця голосування, навіть якщо перед першим туром цю процедуру вже було пройдено.

Читайте такожЗміна місця голосування на українських виборах ускладнена зайвими перешкодами – представник ОБСЄ

Попри те, що у Центральній виборчій комісії вже заявили, що другому туру бути, подати документи можна буде тільки після офіційного оголошення ЦВК результатів першого туру.

Відео дня

Якщо перед першим туром для зміни місця голосування було цілих три місяці, то в цей раз строки обмежені, оскільки приймати документи будуть до 15 квітня включно.

Нагадаємо, напередодні першого туру в Київських РДА утворилися величезні черги через те, що бажаючі змінити місце голосування кинулися подавати документи в останні дні.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів про результати голосування на виборах президента в першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив ряд умов. Зокрема, дебати повинні проходити на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб всі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі. На це рішення Зеленський дав своєму супернику 24 години.

У свою чергу Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.