Агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування / УНІАН

Дискусії між кандидатами у президенти щодо дебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація, що заборонена до призначення дати другого туру виборів.

Про це йдеться у переданому УНІАН роз’ясненні Центральної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія звертає увагу, що агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування.

Відео дня

Читайте такожУ штабі Зеленського запевняють, що 19 квітня відбудуться дебати

«Тому до встановлення ЦВК результатів голосування у день виборів президента 31 березня 2019 року проведення передвиборної агітації у будь-яких її формах є грубим порушенням вимог закону. Дискусії між субʼєктами виборчого процесу щодо місця та умов проведення теледебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація», - сказано у роз’ясненні.

ЦВК закликає всіх суб’єктів виборчого процесу, телерадіокомпанії, громадські організації та експертів на даному етапі не маніпулювати суспільною думкою щодо проведення теледебатів.

Дотримання вимог закону при проведенні виборчих процедур є гарантією чесних виборів, наголосили у комісії.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

Однак ЦВК ще офіційно не оголосила підсумки виборів і не призначила дату другого туру.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов.

Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.

Сьогодні, 4 квітня, речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв запропонував провести декілька раундів дебатів між кандидатами в президенти.

Також сьогодні Зеленський запропонував лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка посіла третє місце у першому турі виборів, бути арбітром на його дебатах з Порошенком.