Петро Порошенко / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати 14 квітня на стадіоні НСК "Олімпійський".

Про це глава держави заявив в ефірі телеканалу «Україна».

"14 квітня, наступної неділі, я, на Республіканському стадіоні (НСК" Олімпійський "- ред.), Саме там, де запропонував пан Зеленський, чекаю його для проведення дебатів. Думаю, 19 або 20 година буде оптимальним часом. Я запрошую і глядачів, і всі канали, для того, щоб дебати були проведені, як цього хотів Володимир Зеленський, щоб не дати йому зійти з цієї пропозиції", - заявив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожОголошено офіційні результати першого туру президентських виборів (відео)

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Петром Порошенком, але озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю у медпункті НСК "Олімпійський".

Своєю чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК "Олімпійський" та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію.

5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії "Євролаб". Порошенко здав кров, сечу та волосся на вміст алкоголю та наркотиків в медичному центрі НСК «Олімпійський» чотирьом медичним установам столиці.