Ілюстрація REUTERS

Журналісти програми "Гроші" розповіли про підкупи виборців у першому турі виборів президента України. Жителі містечка Васильків на Київщині отримували від держави матеріальну допомогу в обмін на обіцянку проголосувати за Петра Порошенка.

Про це йдеться в сюежете програми "Гроші".

Читайте такожУ Порошенка пояснили, чому хочуть провести дебати з Зеленським 14 квітня

Так, за даними журналістів, за голос на користь Порошенка пенсіонерам у Василькові виплачували по тисячі гривень з міського бюджету. Жінки, з якими поспілкувалися журналісти, зізналися, що їх просили голосувати за Порошенка.

А жителям одного з елітних комплексів пощастило ще більше. Там платили по 2-3 тисячі грн. Тільки от жоден з отримавших допомогу не відкрив журналістам двері. Лише за допомогою інтернету вдалося з'ясувати, що всі вони є держслужбовцями.

Як каже депутат Васильківської міськради Микола Неділько, всього в цьому році матдопомогу виділили 4-м тисячам мешканців на загальну суму понад 4,5 мільйонів гривень.

Подробиці дивіться у сюжеті програми "Гроші".

Як повідомляв УНІАН, раніше в МВС розповіли, що в місті Васильків Київської області телефонують громадянам, які отримали матеріальну допомогу, і просять їх «правильно» проголосувати. Серед форм фальсифікації, які зафіксовані під час виборчої кампанії, було надання матеріальної допомоги органами місцевої влади.