Зеленський став на коліна обличчям до громадян \ скриншот з відео

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський під час дебатів став на коліна на знак поваги до пам’яті загиблих українців у війні з Російською Федерацією на Донбасі.

Читайте такожПорошенко: я прийму будь-який вибір українського народу 21 квітня

Як передає кореспондент УНІАН, це Зеленський запропонував зробити під час дебатів на НСК "Олімпійський" і своєму опонентові, чинноиу главі держави Петру Порошенку.

Зокрема, спочатку Порошенко заявив, звертаючись до Зеленського, що "не на колінах треба повзти до Путіна для того, щоби захистити державу".

Своєю чергою Зеленський відповів: "Що стосується колін - слова вирвані із фрази. Коли почалася війна, перед початком війни, коли були вже на Майдані наші люди, наші українці були загиблі, я звертався до кожного з президентів, я звертався до Януковича і казав: будь-ласка підіть, підіть з поста президента, заспокойтесь. Далі я сказав, це все була одна промова... я звернувся до Путіна і сказав: я готовий стати на коліна, тільки не ставте на коліна Україну".

"З приводу колін, щоби було усім зрозуміло, що я мав на увазі. Мені здається, що кожній розумній людині це зрозуміло. Я зараз готовий стати на коліна перед кожною матір'ю, яка не дочекалася свого сина з фронту, свого сина. Я готовий, зараз стану на коліна перед кожною дитиною, яка нед очекалася свого батька. Я готовий стати зараз на коліна перед кожною жінкою, яка не дочекалася свого чоловіка, і вас запрошую", - наголосив Зеленський, звернувшись до Порошенка.

Зеленський став на коліна обличчям до громадян, які прийшли на стадіон і опустив голову. Своєю чергою Порошенко повернувся спиною, став на коліно і поцілував державний прапор України.