Дональд Туск / REUTERS

Президент Європейської Ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер надіслали спільного листа-привітання Володимиру Зеленському, який отримав більшість голосів на президентських виборах.

Читайте такожВ Раді Європи розповіли, чого очікують від президентства Зеленського

Текст листа оприлюднено на сайті Ради Євросоюзу. "Від імені Європейського союзу ми хотіли б привітати вас з обранням на посаду президента України. Дозвольте нам висловити нашу вдячність за сильну прихильність до демократії і верховенству закону, яку народ України демонстрував протягом усього виборчого процесу. Це велике досягнення в складній політичній обстановці і обстановці в плані безпеки, на тлі постійних викликів територіальній цілісності України", - йдеться у листі.

Відео дня

За словами європейських лідерів, за п'ять років після Революції Гідності в Україні було досягнуто значного прогресу, проте також багато чого ще належить зробити, "щоб повністю реалізувати мирну, демократичну і процвітаючу Україну, до якої закликали її громадяни".

"Як президент України, ви можете розраховувати на рішучу підтримку ЄС на шляху реформ в Україні, включаючи зміцнення верховенства закону, боротьбу з корупцією, підтримку макрофінансової стабільності та проведення суттєвої реформи енергетичного сектора. Ми твердо віримо, що подальше виконання ЄС і Україною Угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну Зону вільної торгівлі, може стати важливим інструментом в цьому питанні. Ви також можете розраховувати на постійну і незмінну підтримку ЄС суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. Ми хотіли б висловити вам наші найщиріші побажання успішного президентського терміну", - додали Туск та Юнкер, зазначивши, що "з нетерпінням чекають на зустріч" із Зеленським в "найкоротші взаємно узгоджені терміни".

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.98.