На дострокові вибори ВР, наголосив Стефанчук, є запит народу / фото УНІАН

У команді президента Володимира Зеленського очікують рішення Конституційного Суду щодо конституційності указу глави держави від 21 травня про достроковий розпуск Верховної Ради вже сьогодні, 20 червня.

Про це повідомив «Судово-юридичній газеті» представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Читайте такожСьогодні останній день прийому документів у ЦВК для реєстрації на парламентських виборах (відео)

Відео дня

При цьому Стефанчук висловив переконання, що воно буде на користь дострокових виборів: «По суті, це буде рішення, яке відображає волю народу на перезапуск системи».

«Навіть якщо рішення КСУ виявиться не на користь президента, то це не означає, що процес підготовки до дострокових виборів у парламент припиниться. Є безперервність виборчого процесу, гроші витрачені, і найголовніше - на це є запит народу. Нинішня робота депутатів - просто ганьба парламентаризму в Україні», - зазначив Стефанчук.

Представник Зеленського у ВР додав, що згоден із думкою глави Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук, яка 18 червня повідомила, що процес дострокових виборів у парламент фактично зупинити вже неможливо, оскільки КСУ не може зупинити самі вибори своїм рішенням, а може лише визначити, відповідає указ Конституції чи ні.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до Конституційного суду подання, яким просять визнати неконституційним указ щодо розпуску Верховної Ради.

6 червня Парубій заявив, що у складі коаліції до виходу фракції «Народний фронт» було 227 народних депутатів.

11 червня Велика палата Конституційного суду розпочала слухання у справі за поданням депутатів щодо указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту. У суді виступив Зеленський, який висловив сподівання, що Конституційний суд ухвалить рішення, за яке "не буде соромно". Також суд заслухав аргументи представника президента і народних депутатів. Після цього Велика палата Конституційного суду перейшла до закритої частини пленарних слухань у справі.