Андрій Парубій переконаний, що зриву дострокових парламентських виборів не буде / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що зриву дострокових парламентських виборів не буде.

На прес-конференції, відповідаючи на запитання УНІАН з приводу можливості зриву виборів, зокрема через рішення суду про пережеребкування партій у виборчому бюлетені, Парубій висловив жаль, що "суди стали таким інструментарієм реваншу, бо я не можу це інакше назвати, бо ми з усіх сторін, з усіх напрямків отримуємо ці рішення, від яких вже інколи навіть голова крутиться".

Водночас він нагадав, що це рішення - це лише рішення суду першої інстанції.

Відео дня

На переконання Парубія, в апеляційному суді врахують те, що Центральна виборча комісія вже запустила виборчий процес, і вже надруковано частково бюлетені - більш як 5 млн.

За словами голови ВР, якби було кінцеве рішення суду, "це означало б одне - зрив виборів, просто зрив виборів".

Читайте такожУ ЦВК заявили, що не встигнуть надрукувати бюлетені у випадку повторного жеребкування

"На щастя, це рішення тільки першої інстанції, і я переконаний, що інстанція вища розгляне цю позицію і врахує той момент, що ЦВК банально вже виготовила бюлетені, і фізично просто немає часу, щоб виготовити якісь інші бюлетені", - сказав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня Центрвиборчком шляхом жеребкування визначив порядок розміщення назв 21-ї партії у виборчому бюлетені для голосування на позачергових парламентських виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

30 червня ЦВК додала до виборчого бюлетеня для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі під №22 партію "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі".

4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким зобов’язав ЦВК повторно провести жеребкування серед партій для визначення їхніх номерів у виборчому бюлетені.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, на сьогодні фактично вже надруковано близько 5 млн бюлетенів, а рішення суду буде оскаржене у Верховному суді.