ЦВК утворила закордонні виборчі комісії / фото УНІАН

Центральна виборча комісія за поданням МЗС України та політичних партій 5 липня ухвалила рішення про утворення 102 закордонних виборчих комісії на позачергових парламентських виборах.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

Читайте такожУ ЦВК запевнили, що зараз підстав для передруку бюлетенів немає взагалі

Відео дня

Зазначається, що ЦВК з подання Міністерства закордонних справ та політичних партій "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Свобода", "Голос" та "Громадянська позиція" утворив закордонні виборчі комісії на виборах народних депутатів.

"Комісія утворила 102 дільничні виборчі комісії закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України", - зазначають в Центрвиборчкомі.

Нагадаємо, у суботу, 29 червня, близько першої години ночі Верховний суд України зобов'язав ЦВК зареєструвати на виборах "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі. Рішення ЦВК виконало, а вже на неділю, 30 червня, зібрали всіх представників партій, аби вирішити, як включити ще одну партію в список. Враховуючи, що жеребкування вже провели й партії почали друкувати й використовувати агітаційні матеріали, вирішили "Рух нових сил" вписати в бюлетені під останнім, 22-м, номером. 

ЦВК відмовила партії Саакашвілі у повторному жеребкуванні. Тепер же Аграрна партія вимагає пережеребкування.

Позачергові парламентські вибори в Україні призначені на 21 липня 2019 року.