Ілюстрація / REUTERS

Вимога до Центрвиборчкому внести до складу учасників виборчого процесу партію "Рух нових сил" і передрукувати бюлетені може зірвати проведення парламентських виборів у визначену дату.

Читайте також"Ситуація абсурдна і тотожна до "казусу Клюєва": член ЦВК Шипілов про реєстрацію Кузьміна кандидатом у нардепи

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Відео дня

"Ситуація небезпечна, бо частина бюлетенів надрукована", - наголосив він і додав, що йдеться про понад 5 млн примірників. На це, акцентував увагу політик, витрачені гроші з бюджету. "Це може призвести до зриву виборів, бо ці бюлетені потрібно передрукувати, на це потрібно мати ресурс додатковий, який у бюджеті не передбачений", - пояснив Разумков.

Другою проблемою, за його словами, є час, який потрібен на зміну бюлетенів. "На жаль, ця кампанія дуже динамічна, і це може призвести до зриву виборів", - заявив лідер "Слуги народу".

"Я думаю, що це одна з технологій, яка може бути використана", - додав Разумков і висловив сподівання, що суд зможе розібратися в ситуації та схвалити законне рішення. "Сьогодні під загрозою вибори в Україні", - резюмував він.

Нагадаємо, 29 червня Верховний суд, скасувавши постанову суду попередньої інстанції, зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі для участі у позачергових парламентських виборах.

Рішення ЦВК виконало, а вже на неділю, 30 червня, зібрали всіх представників партій, аби вирішити, як включити ще одну партію в список. Враховуючи, що жеребкування вже провели й партії почали друкувати й використовувати агітаційні матеріали, вирішили "Рух нових сил" вписати в бюлетені під останнім, 22-м, номером.

ЦВК відмовила партії Саакашвілі у повторному жеребкуванні. Тепер же Аграрна партія вимагає пережеребкування.