З'явилися фото кандидатів-мажоритарників / УНІАН

На оновленому офіційному сайті Центральної виборчої комісії вперше в історії українських парламенстьких виборів опублікували фотографії всіх кандидатів, які балотуються в мажоритарних округах.

Читайте такожУ МВС розповіли, коли на дільницях виборчий з'єднання бути бюлетені

Таких ОВО в Україні наразі 199, а балотуються в них 3220 осіб Тобто в середньому 16 осіб на місце. У списках партій - ще 2747 кандидатів. Тобто найбільше кандидатів - 5967, або ж 13 осіб на місце під куполом Верховної Ради.

Відео дня

У громадському русі "Чесно" відзначають, що оприлюднення фото кандидатів "дозволить не тільки побачити фотографії лідерів гонки, але і краще ідентифікувати технічних кандидатів і так званих "клонів", які можуть спотворити результати волевиявлення громадян. Раніше виборці могли побачити портрети кандидатів-мажоритарників у своєму окрузі лише на інформаційних плакатах на виборчих дільницях".

Знайти кандидатів в нардепи у своєму окрузі можна за цим посиланням. Знайти кандидатів там можна трьома способами - за алфавітом, у списку партії або ж за номером виборчого округу.

Як повідомляв УНІАН, до 15 липня українці мають право змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Позачергові парламентські вибори відбудуться в неділю, 21 липня 2019 року.