Поліція заклеїла чорною плівкою білборди одного з кандидатів на виборах в Раду / ОПОРА

У Білій Церкві кандидат у нардепи від «Слуги народу» Юрій Нестерчук заявив у поліцію на кандидата-самовисуванця Ярослава Яременко, який начебто використовує символіку, подібну до символіки «Слуги народу». Відтак правоохоронці опломбували білборди Яременка як речові докази у справі.

Читайте такожМісце голосування на парламентських виборах змінили понад 200 тисяч українців

Про ситуацію повідомила громадська організація «ОПОРА». Зазначається, що  кандидат у народні депутати у 90 виборчому окрузі Ярослав Яременко розмістив у місті білборди, де представляє себе головою ГО «Слуга Народу», а їхня кольорова гама нагадує кольори, які використовує політична партія «Слуга народу». Між тим, сам Ярослав Яременко не є членом, або кандидатом від цієї партії.

Відео дня

Кандидат від «Слуги народу» в тому ж окрузі Юрій Нестерчук 2 липня написав на Яременка заяву в поліцію. У ній стверджується, що останнній  здійснив злочинні дії, що мають ознаки  ч. 1 ст. 157 Кримінального Кодексу України (перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права, перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу).

В результаті, 14 липня  поліція Білої Церкви заклеїла чорною плівкою 17 агітаційних білбордів Яременка, розміщених у місті. На кожному з них  правоохоронці залишили повідомлення про те,  що дані об’єкти є речовими доказами у кримінальному проваджені за ч. 1 ст. 157 Кримінального Кодексу України.

У відповідь на це кандидат  Ярослав Яременко написав скаргу до ЦВК та окружної виборчої комісії 90 ВО,  де зазначає, що такі дії поліції спрямовані  на користь одного з кандидатів та є втручанням у виборчий процес. 

5 липня окружна виборча комісія 90 ВО провела засідання, на якому розглядали скаргу.  У зв'язку зі зверненням, члени комісії прийняли рішення звернутися до Генпрокуратури України та ДБР.

Спостерігачі «ОПОРИ», в свою чергу зазначають, що від  початку виборчого процесу кандидат-самовисуванець Ярослав Яременко будував свою передвиборчу кампанію, використовуючи ознаки партії «Слуга народу», хоча не є ані членом партії, ані кандидатом від неї.

Раніше повідомлялось, що поліція розпочала кримінальне провадження за фактом розповсюдження антиреклами на кандидата від партії «Слуга народу» в місті Обухів на Київщині.