Олександр Турчинов / фото УНІАН

ЦВК продовжує підрахунок голосів. Але вже зрозуміло, які політичні сили проходять у парламент. На думку екс-секретаря РНБО Олександра Турчинова, 20% українців віддали свої голоси за партії, які втілюють реванш і повернення до Росії", і тому вони є "рабами".

Про це він написав у своєму блозі.

Читайте такожЦВК опрацювала понад 70% протоколів: які партії проходять у Раду

Відео дня

"Що вражає - це результат ОПЗЖ і ще кількох проросійських проектів, які не подолали прохідний бар'єр. Близько 20% українців віддали свої голоси за ці політичні сили, які мають різні назви, але уособлюють реванш і повернення до Росії. Це перші вибори, коли антиукраїнські проросійські сили отримали таку велику кількість голосів після лютого 2014 року", - написав Олександр Турчинов.

"На превеликий жаль, це є свідченням того, що значна частина наших співгромадян готова обміняти свободу і відповідальність на сите і затишне рабство. Їх не навчила історія нашої країни і всього людства, ситого і затишного рабства не буває. Раби завжди в потребі, биті і приречені на знищення. Мойсей водив свій народ 40 років по пустелі, поки не помер останній, хто готовий обміняти свободу на рабську долю. Скільки ж потрібно років нашій країні?", - пише Турчинов.

Як повідомляв УНІАН, за даними обробки 70,49% протоколів, партія «Слуга народу» продовжує лідирувати на парламентських виборах в Україні. Так, за «Слугу народу» проголосували 42,68% виборців (4 млн 252 тис. 965 голосів), партію «Опозиційна платформа - За життя» підтримали 13,04% (1 млн 300 тис. 040 голосів), «Європейську солідарність» - 8,41% (838 тис. 569 голосів), Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - 8,03% (800 тис. 672 голосів), «Голос» - 6,17% (614 тис. 811 голосів).