На Чернігівщині в одномандатному виборчому окрузі №210, що включає місто Прилуки, Прилуцький, Козелецький і Бобровицький райони, троє кандидатів у народні депутати вимагають перерахунку голосів.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, сьогодні під ОВК зібрався мітинг з понад сотні прихильників самовисуванця Бориса Приходька, які вважають, що його перемогу вкрали.

До вимог Приходька приєдналися також кандидат від партії «Слуга народу» Дмитро Пахомов і висуванець партії «Сила і честь» Віталій Лічман.

Учасники мітингу тримали плакати з написами «Ні – фальсифікації» та скандували «Вимагаємо перерахунку».

Читайте такожВ Одесі на 135-му окрузі кандидат від «Слуги народу» переміг Ківалова і Дарта Вейдера

На мітингу був присутній кандидат-переможець Сергій Коровченко та його прихильники із квітами. Між жінками виникла суперечка, у яку втрутилися працівники поліції.

Приходько озвучив вимогу відкритого і чесного перерахунку голосів, а також заміну складу ОВК.

«Я хочу звернутися до правоохоронців – ви повинні виконати свій обов'язок і захистити голоси людей. Я прошу здійснити усі правові заходи для захисту волевиявлення», - наголосив він. Його вимоги у своїх виступах підтримали також Пахомов та Лічман.

«Наша команда також проводила паралельний підрахунок голосів, і він не співпадає з тим, який зробила ОВК», - наголосив Лічман.

Голова ОВК Оксана Соколовська теж вийшла на мітинг і звернулася до кандидатів не заважати роботі комісії, яка має завершити процедурні питання.

Кандидати мають намір оскаржувати дії комісії у судовому порядку.

Учора штаб Приходька оприлюднив заяву, де вказувалося на численні порушення під час прийому протоколів ДВК в окружній виборчій комісії.

Зокрема, там говориться про порушення порядку ведення засідання ОВК, у тому числі системне порушення кворуму, ніхто не контролював кількість членів комісії, присутніх на засіданні.

Читайте такожНа Житомирщині члени дільничних комісій переплутали голоси, віддані виборцями за двох кандидатів (відео)

Крім того, згідно із заявою, окружна виборча комісія зробила значну перерву у своїй роботі, хоча відповідно до закону, її засідання має бути безперервним. Виявлено факти неконтрольованого зберігання виборчої документації.

Крім того, у день голосування на ДВК спостерігачі Приходька і представники Комітету виборців України фіксували порушення на дільницях. Також задокументовано втручання поліції у виборчий процес – переслідування представників громадської організації, яка проводила екзит-пол на виході із виборчих дільниць.

За даними Центральної виборчої комісії, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16 295 виборців (21,09%).