На Закарпатті зафіксували порушення при підрахунку / фото УНІАН

У Закарпатській області спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували порушення при підрахунку голосів - до процесу долучилася кандидат у сільські голови.

Про це повідомляється на сайті організації.

"На виборчій дільниці №210520, що у селі Красна Тячівського району, під час підрахунку голосів разом з членами дільничної виборчої комісії спостерігач ОПОРИ помітив чинну голова села, кандидатку на цю ж посаду Марію Носу", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКаструля-сейф, болгарка й обливання кавою: названо найнезвичайніші порушення на виборах 25 жовтня (відео)

Жінка, ймовірно, брала участь у підрахунку. Також у підрахунку виборчих документів зафіксовано чоловіка, який був присутній на засіданні як журналіст. Кандидатка припинила підрахунок голосів після зауваження спостерігача, а чоловік-журналіст - продовжив.

"Крім цього, на виборчій дільниці №210092 у селі Неветленфолу Берегівського району, за інформацією спостерігача ОПОРИ, під час вечірнього засідання підрахунку голосів протягом пів години були присутні сторонні люди, які представилися лікарем та сторожем, і не пояснили спостерігачу мету свого візиту. За інформацією ОПОРИ, ці люди просто сиділи у приміщенні дільниці та не втручалися в роботу ДВК. Члени ДВК також не реагували на їх присутність", - розповіли у Громадянській мережі.

Місцеві вибори 2020 в Україні

  • 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працювали до 20:00.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не проводилося.
  • Явка на виборах в Україні станом на 22:00 25 жовтня склала 36,99%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають діючі мери міст.