Новини Сумської області - спостерігачі ОПОРА зафіксували численні порушення у ДВК / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У низці районів Сумської області виявлено порушення під час підрахунку голосів за кандидатів у тамтешні ради.

Про це повідомляє Громадська організація ОПОРА.

Читайте такожНа Закарпатті кандидат на виборах "долучилася" до підрахунку голосів

Відео дня

У Ковпаківському районі Сум члени окремих ДВК дооформлювали протоколи безпосередньо у момент їхньої здачі: деякі з членів дільниць доставляли печатки і щось дописували безпосередньо під час здачі документації під час засідання ТВК.

Водночас у територіальних виборчих комісіях порушення з боку ДВК спостерігачам заперечували, мовляв, усі підписи членів вже є.

Своєю чергою, у селі Залізняк Сумського району спостерігачі знайшли «протоколи з майбутнього»: дата і час їхнього пакування не збігалися з фактичним.

«Зокрема, на протоколах було позначено час пакування від 01:30 до 02:30, хоча фактично протоколи надійшли з дільниці раніше за 01:30», – йдеться у повідомленні.

За результатами швидкого голосування члени ТВК вирішили, що порушення є незначним і що час на протоколах можна виправити одразу на місці в ТВК. Членів ДВК відправили для уточнення даних тільки після зауваження спостерігачів.

Місцеві вибори 2020 в Україні

  • 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працювали до 20:00.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не проводилося.
  • Явка на виборах в Україні станом на 22:00 25 жовтня склала 36,99%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають діючі мери міст.