У Борисполі пройдуть повторні вибори мера через смерть кандидата / REUTERS

Територіальна виборча комісія має призначити повторні вибори міського голови Борисполя.

Про це у Facebook повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

За її словами, відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 280 Виборчого кодексу, територіальна виборча комісія має ухвалити рішення про визнання виборів міського голови такими, що не відбулися.

Відео дня

Також комісія має призначити повторні вибори, якщо особа після її обрання не набула мандата міського голови у порядку, встановленому Кодексом, з підстав, зазначених у п. 4 ч. 1 та ч. 4 ст. 231 (у разі смерті).

"У разі смерті кандидата до встановлення результатів він вважається вибулим. Там, наскільки я розумію, місто понад 75 тисяч. У цьому випадку в Борисполі повинні бути оголошені повторні вибори. Вони не відбулися. п 7 частини 1 статті 280 Виборчого кодексу", - сказала Айвазовська в коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, Анатолій Федорчук балотувався від партії "Наш край". За попередніми результатами підрахунку голосів, він зі значним відривом перемагав на місцевих виборах 25 жовтня.

Читайте такожУ міськраді Борисполя прокоментували смерть мера від COVID-19

За інформацією місцевих ЗМІ, Федорчук заразився коронавірусом ще близько трьох тижнів тому. Медики оцінювали стан Федорчука як середньої тяжкості. Сьогодні, 28 жовтня, лікарі констатували його смерть.

Місцеві вибори в Україні

  • 25 жовтня в Україні відбулися чергові місцеві вибори. За попередніми даними ЦВК, явка виборців склала 36,88%.
  • Вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. У Криму, Севастополі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей голосування не проводилося.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають чинні мери міст.