Народний депутат Олександр Дубінський / фото УНІАН

Процес волевиявлення буде дуже скандальним і остаточних результатів місцевих виборів варто очікувати не раніше листопада.

Таку думку в ефірі каналу "112 Україна" озвучив народний депутат (фракція "Слуга народу") Олександр Дубінський.

"Приблизно тиждень після виборів триватимуть підрахунки й різні суди. Через те, що люди не розуміють, як правильно заповнювати бюлетені, які їм дадуть 25 числа. Їх занадто багато, умови голосування занадто складні, так що ці вибори будуть робитися не на виборчих дільницях, а шляхом масових фальсифікацій в комісіях. Бо там дописуватимуть потрібне. Так що ми на цих виборах собі владу обирати не будемо. За нас її оберуть", - заявив політик.

Відео дня

За його оцінками, явка виборців залежатиме від реальної ситуації з коронавірусом.

"Ті темпи, які ми сьогодні бачимо, призведуть до того, що до кінця місяця лікарні будуть заповнені на 100%. Протягом 10 днів кількість виявлених хворих на добу переступить позначку 7-8 тисяч. І багато людей просто не підуть на виборчі дільниці. Ще раз повторюся: вибори робитимуться в комісіях. При середній явці на рівні 35-40%, інші бюлетені будуть не використані. І це дає можливості каруселей, вкидань та інших махінацій. Наприклад, у Київській області є села, де прописується по 50% реального населення. Було тисяча виборців, стало півтори", - каже Дубінський.

Читайте такожЕксперти допускають перенесення дати місцевих виборів в Україні

Як пояснив нардеп, щоб скасувати вибори, в країні має бути введена надзвичайна ситуація або воєнний стан. І за введення таких заходів за рішенням Кабміну повинен проголосувати парламент.

"Скасувати вибори можна тільки за цих двох умов. Хіба партії, які зараз мають непоганий рейтинг, голосуватимуть за скасування виборів? Ні. Так що вибори відбудуться при будь-якій кількості хворих на ковід. І при будь-якій явці. А легітимність їх буде підтверджена Центральною виборчою комісією", - розповів Дубінський.

Також він упевнений, що через коронавірус на цих виборах дуже погано спрацюють так звані "сітки", оскільки для їх учасників високий ризик захворіти, витрати на лікування набагато вищі, ніж зароблені гроші.