Зеленський жорстко звернувся до "своїх" / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Президент України Володимир Зеленський звернувся до членів партії «Слуга народу» у зв’язку з місцевими виборами в Україні. Він закликав кандидатів не шукати собі виправдань і сумлінно працювати для перемоги над місцевими корумпованими елітами.

Читайте такожЗеленський підтримав скасування довідки про несудимість для кандидатів у депутати на місцевих виборах

Звернення президента оприлюднено у його Facebook.

Відео дня

«Давайте показувати людям, що ми готові працювати та боротися. Боротися за те, щоб, усупереч традиційним змовам, отримати ще одну можливість обнулити старі «сірі еліти» на місцях. Це, звичайно, дуже важко. Тому що будь-яка радикальна зміна правил гри – це насамперед відповідальність. За себе і за свою команду. І це безперечне подолання важкого опору старих затятих корупціонерів на місцях, які буквально спресовані в міцні клани та регіональні мафії», - написав Зеленський.  

За словами президента, йдеться не лише про вибори до органів місцевого самоврядування, а про можливість «перезавантажити наші традиційні соціальні відносини», де панує корупція.

«Так, я чудово розумію, що «не все, не відразу й не швидко». І що є помилки. І що бувають у нас помилки в людях, у кандидатах, у депутатах. Але ж сильним вважається не той, хто не помиляється, а той, хто ці помилки визнає та виправляє. Чи ми живемо в ідеальному світі?», - зазначив Зеленський.

Президент вказав, що готовий брати в свою команду тих, хто готовий працювати і нести відповідальність за зроблене.

«Тому прямо й жорстко хочу сказати всім своїм. Закінчуйте відмовлятися від відповідальності. Закінчуйте стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого. Закінчуйте готувати собі виправдання на майбутнє. У вас достатньо часу, щоб довести свою ефективність. Просто потрібно працювати в режимі «24/7» і постійно доводити людям свою корисність», - підсумував він.

Місцеві вибори в Україні-2020

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.
  • 13 вересня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий заявив, що зарахування адміністративної одиниці до «червоної» зони епідемічної небезпеки не є підставою для скасування виборів на цій території.