Брюссель. 10 листопада. УНІАН. Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта ФЕРРЕРО-ВАЛЬДНЕР називає переговори з Росією єдиним шляхом захисту інтересів ЄС.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це вона заявила сьогодні журналістам перед початком засідання Ради міністрів із загальних справ та зовнішніх відносин ЄС.

«Кращий шлях захистити наші інтереси – переговори. Як ви можете захистити ваші інтереси навіть не кажучи про них?», - сказала комісар.

Відео дня

Вона зазначила, що на сьогодні обидві сторони мають взаємну зацікавленість для продовження переговорів.

За її словами, ЄС залишається важливим ринком та важливим джерелом інвестицій для Росії. Інвестиції з ЄС в Росії становлять 80% всіх іноземних інвестицій.

Крім того, за словами комісара, є спільна зацікавленість в розвитку досліджень, в тому числі в області ядерних технологій, в енергетичній політиці, а також в зовнішніх відносинах.

«Росія є також дуже важливим геостратегчічним актором. І це також має прийматися до уваги, коли ми говоримо про наші інтереси. Ми можемо працювати з Росією як геостратегічним партнером», - сказала комісар.

Вона також зазначила, що її позиція щодо необхідності відновлення переговорів не означає відмови від визнання територіальної цілісності Грузії.

«Продовження переговорів не означає, що ЄС визнає статус-кво в Грузії, і переговори в Женеві будуть продовжені. Наступна зустріч буде 18 листопада. Особлива увага – територіальній цілісності Грузії», - сказала Б.ФЕРРЕРО-ВАЛЬДНЕР.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада Єврокомісія запропонувала огляд стану відносин з Росією, яким, зокрема, висловилася за відновлення переговорів, призупинених 1 вересня цього року рішенням Європейської Рали (самміту голів держав та урядів країн-членів ЄС – УНІАН) до виконання Росією уумов плану мирного врегулювання.