Брюссель. 11 червня. УНІАН. Франція та Німеччина підтримують збереження Жозе БАРРОЗУ Президентом Єврокомісії на другий термін.

Як повідомляє сьогодні AFP, про це заявив Президент Франції Ніколя САРКОЗІ після зустрічі сьогодні в Єнісейському палаці з канцлером Німеччини Ангелою МЕРКЕЛЬ.

“Ми підтримаємо кандидатуру Ж.БАРРОЗУ”, - сказав він.

Відео дня

Водночас, за словами французького Президента, обидва лідери погодилися просити Ж.БАРРОЗУ представити свою програму на наступний 5-річний мандат з урахуванням найскладнішої після Другої світової війни світової економічної кризи.

“Його обов’язком буде забезпечити, щоб Європа захищала європейців”, - зазначив Н.САРКОЗІ, додавши, що задля цього, зокрема, потрібно покращувати регулювання фінансових ринків.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня Президент Єврокомісії Ж.БАРРОЗУ заявив про готовність залишитися Президентом Єврокомісії на другий термін. Водночас, прем’єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Ян ФІШЕР заявив про намір розпочати консультації з лідерами ЄС щодо кандидатури Ж.БАРРОЗУ. Обговорення питання має відбутися 18-19 червня на засіданні Європейської Ради (самміті голів держав та урядів країн-членів ЄС – УНІАН).