Київ. 17 червня. УНІАН. Україна та Європейський Союз домовилися провести зустріч експертів щодо питань поставок російського газу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер ШТАЙНМАЙЄР на спільній з міністром закордонних справ Польщі Радославом СІКОРСЬКИМ прес-конференції в Києві.

“Нам вдалося під час переговорів між Україною та ЄС домовитися про зустріч команд експертів, які б дослідили нинішню ситуацію, в тому числі питання про те, в якому обсязі заповнені підземні газосховища. Можливо, існують також відповіді на технічні запитання, якою є реальна потреба для того, щоб забезпечити стандартні поставки (газу - УНІАН) до Європи і їх звичний ритм”, - сказав він.

Відео дня

Ф.-В.ШТАЙМАЙЄР також зазначив, що Росія була роздратована проведенням конференції з питань модернізації української ГТС, оскільки відчувала себе не залученою в достатній мірі до цього процесу. “Але я гадаю, що інтереси вищого порядку не лише у нас, а й у російської сторони полягають в тому, щоб уникнути нових конфліктів в сфері газового забезпечення. Тому я вважаю доцільним, щоб попри таке роздратування конференцією, ми перейшли до більш чесних форм співпраці, які допоможуть уникнути конфліктів”, - сказав він.

За словами Ф.-В.ШТАЙМАЙЄРА, для цього потрібно дещо зробити, в тому числі і з боку ЄС.