Варшава. 18 вересня. УНІАН. Керівництво митних служб України, Польщі та Білорусі планує 22 вересня підписати спільну декларацію про активізацію співробітництва між відомствами.

Як повідомили УНІАН у посольстві України у Варшаві, документ планується підписати в рамках урочистостей з нагоди Дня митника, які відбудуться 21-22 вересня у пункті пропуску Кузниця-Білостоцька на польсько-білоруському кордоні.

«Підписання декларації сприятиме посиленню спільних регіональних дій митних органів сторін, а також підвищенню ефективності здійснення, захисту та спрощення легальної торгівлі між країнами», - відзначили у прес-службі.

Відео дня

У прес-службі додали, що зустріч голів митних адміністрацій України, Білорусі та Польщі пройде під егідою Всесвітньої митної адміністрації в рамках святкування 90-річчя створення митної служби Польщі.

Також у ході візиту планується робоча зустріч української делегації з представниками керівництва Митної адміністрації Республіки Польща на чолі з її Генеральним директором Яцеком КАПІЦЕЮ.

У ході цієї зустрічі будуть обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва і прийняті важливі рішення, які сприятимуть посиленню взаємодії двох митних служб у питаннях налагодження інформаційного обміну, боротьби з порушеннями митного законодавства, підготовки до проведення Євро-2012 та інші актуальні питання двостороннього співробітництва у митній сфері.

У ході цих зустрічей будуть обговорені питання подальшого розвитку митного співробітництва України з ЄС та активізації взаємодії з ВМО.