Страсбург. 21 червня. УНІАН. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ хоче, щоб українські політики мали можливість вільно виїжджати за кордони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент України заявив сьогодні у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), відповідаючи на запитання від групи народних партій щодо відмови Юлії ТИМОШЕНКО відвідати Страсбург.

«Що стосується принципів, я за те, щоб політики України не знали кордонів», - сказав він. «Я, як Президент, не маю таких прав наказувати слідчому чи Генеральній прокуратурі кому куди їхати», - додав він.

Відео дня

Розпочинаючи відповідь на це запитання, В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що приїхав до Страсбурга, щоб виступити з питань, «які сьогодні є актуальними у відносинах між Україною та ЄС». «Безумовно, будь-які питання, які торкаються процесів верховенства права в Україні, вони є одними з важливіших, по яких Україна брала свої зобов’язання 16 років тому. Лише в 2011 році у нас розпочався активний процес виконання Україною цих зобов’язань», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, Україна приєдналася до Ради Європи – організації, що опікується передусім правами людини, в 1995 році. Європейський Союз на відміну від Ради Європи є економічною та політичною організацією, що об’єднує 27 європейських країн.