Брюссель. 27 жовтня. УНІАН. Депутат Європарламенту Павел ЗАЛЕВСЬКІ (група народних партій, Польща) вважає, що якщо Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ не перегляне свою позицію, він позбавить українців Європи.

Про це йдеться в його коментарі, переданому УНІАН, коментуючи схвалену сьогодні Європарламентом резолюцію по ситуації в Україні. 

“Я сподіваюсь, що Віктор ЯНУКОВИЧ перегляне свою позицію, а резолюція покаже йому справжні наміри Євросоюзу, бо, незважаючи на нинішній скептицизм з боку деяких провідних країн, надалі ще є надія на Угоду про асоціацію цього року”, - зазначається в коментарі.

Відео дня

При цьому, він підкреслив, що в документі є заклик до Єврокомісії визнати, що візит В.ЯНУКОВИЧА, запланований попередньо на 20 жовтня, був не скасований, а перенесений, а також, що на президента України чекають у ЄС напередодні саміту.

На думку депутат, вплив на остаточний варіант резолюції мала дуже позитивно оцінена Єврокомісією робота, яку виконали переговорні групи України та ЄС з метою довести переговори про угоду про асоціацію до “щасливого фіналу”.

П.ЗАЛЕВСЬКІ підкреслив, що критичні думки щодо засудження колишнього прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО та стану демократії в судовій системі в цілому, висловлені в резолюції, мали б бути враховані для виправлення ситуації в цій сфері в цілому, що, за його словами, визнають навіть “деякі провідні члени Партії регіонів, які зорієнтовані на Європу”.

“Вже багато місяців тому я писав на сторінках польської преси, що для Києва період польського головування – це останній дзвінок. Якщо В.ЯНУКОВИЧ думає про відкладення угоди, то де-факто це означатиме, що він позбавить українців можливості скористатися з її дії, можливо, навіть назавжди, - підкреслив депутат.