Брюссель. 15 квітня. УНІАН. Європейська комісія стурбована зростанням кількості жертв торгівлі людьми.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявила сьогодні на прес-конференції комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрьом, представляючи першу доповідь щодо торгівлі з людьми.
“На жаль, сьогодні ми можемо впевнено казати про погіршення ситуації з торгівлею людьми”, - сказала вона.
За словами комісара, в 2008-2010 роках в ЄС, в цілому, було зареєстровано 23632 жертви торгівлі людьми, з них майже 60% - вихідці з європейських країн, передусім з Болгарії та Румунії.
Серед не європейців, найчастіше жертвами торгівлі людьми стають вихідці з Нігерії та Китаю.
Комісар зазначила, що майже 70% жертв – жінки, ще 15% - діти. При цьому, найчастіше людей продають з метою сексуальної експлуатації, а також для примусової роботи та на органи.
При цьому, С.Мальмстрьом зазначила, що кількість вироків обвинуваченим у скоєнні злочинів в сфері торгівлі людьми, зменшується.
“Ми бачимо ознаки посилення діяльності організованої злочинності”, - сказала С.Мальмстрьом.
Комісар також звернула увагу на той факт, що незважаючи на це, лише 6 з 27 країн-членів ЄС повністю реалізували в національному законодавстві положення Директиви щодо боротьби з торгівлею людьми від 2011 роки, хоча мали зробити це ще до 6 квітня цього року.
Як повідомляв УНІАН, ця Директива передбачає гармонізацію законодавства країн-членів ЄС в сфері покарання торговців людьми а також - в сфері посилення захисту жертв.