Керівник Державіаадміністрації Олександр ДАВИДОВ не виключає, що наприкінці цього року Україна зможе підписати угоду про «Відкрите небо».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам в аеропорту «Бориспіль».

«Цього року ми плануємо черговий раунд переговорів (з Єврокомісією про «Відкрите небо» - УНІАН). Взагалі в ідеалі, якщо ми зможемо погодити з ЄК усі умови перехідного періоду, то цього року, в грудні, можливо, буде підписання. Але обов`язково існуватиме перехідний період, коли це почне працювати», - сказав О.ДАВИДОВ.

Відео дня

На його думку, період переходу на повноцінне функціонування авіації України в умовах «Відкритого неба» може становити 3-4 роки.

За словами керівника Державіаадміністрації, ідеальним було б завершення даного періоду до моменту проведення Євро-2012, водночас він висловив сумнів у можливості цього.

«Думаю, технологічно ми своє законодавство не зможемо (підготувати – УНІАН), враховуючи наші процеси у Верховній Раді», - сказав О.ДАВИДОВ.

Як повідомляв УНІАН, європейська програма “Відкрите небо” передбачає, що всі авіакомпанії країн, які до неї приєдналися, конкурують на рівних умовах. Тобто будь-яка авіакомпанія літає не з дозволу, який вона повинна одержати в кожній країні, куди збирається літати, а в порядку попереднього сповіщення.

Угода про "Відкрите небо" стане черговим етапом на шляху створення єдиного авіаційного простору між Україною і ЄС .