Львовский протезный завод / mil.gov.ua

В Одесі Національна гвардія України відкриє реабілітаційний центр для учасників АТО на березі Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Згідно з повідомленням, Нацгвардія почала процес прийняття на баланс санаторію «Зелений мис» у курортній зоні Одеси, в районі Чорноморки. На його базі планується створення реабілітаційного центру для учасників антитерористичної операції.

Відео дня

Читайте такожСША допоможуть Україні запровадити програму медичної та психологічної реабілітації учасників АТО

«Прийняття на баланс Нацгвардії комплексу стало одним із етапів робочої поїздки командувача НГУ. Генерал-полковник Юрій Аллеров ознайомився з наявними побутовими умовами, з благоустроєм території, оздоровчими особливостями санаторію», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що санаторій «Зелений мис» профілювався на лікуванні хвороб систем кровообігу, нервової, дихальної та зорової, зміцненні імунітету. Місцевість, де він розташований, має унікальні природні ресурси.

При цьому, як підкреслили в прес-службі, у фахівців Національної гвардії є досвід створення інноваційного медичного центру на основі санаторію в Нових Санжарах (Полтавська область) і співпраці з іноземними колегами для запровадження нових практик реабілітації.

«Національна гвардія приділяє велику увагу реабілітації поранених військовослужбовців: і медичній, і психологічній. Наші бійці щодня ризикують своїм здоров'ям під час виконання завдань. Вони заслуговують хорошого лікування та підтримки здоров'я. Сьогодні лише почався процес прийому-передачі санаторію на баланс Національної гвардії. Думаю, в майбутньому тут зможуть пройти курс реабілітації й відпочити ті, хто цього потребує», - розповів Аллеров.

У прес-службі додали, що з метою проведення реабілітації та оздоровлення учасників АТО на власній лікувально-профілактичній базі в медичному центрі НГУ «Нові Санжари» (смт Нові Санжари, Полтавської обл.) створено й укомплектовано необхідним сучасним медичним обладнанням реабілітаційне відділення. Відкрито кабінети та впроваджено сучасні методики лікування: галотерапія, підводне бальнеологічне витягування хребта, світлолікування, лазеротерапія. Введено в експлуатацію нові сучасні медичні апарати: УЗД-діагностики, велоергометрії, фітотерапії, пресотерапії.

Читайте такожЗатверджено порядок виявлення осіб з інвалідністю, які проживають у зоні надзвичайної ситуації

За даними НГУ, в 2017 році в медичних реабілітаційних центрах «Нові Санжари» і «Тополь» Національної гвардії України пройшли лікування та реабілітацію 3007 осіб.

Із 2014 року в медичних установах США, Німеччини, Ізраїлю, Словаччини, Хорватії, Словенії, Угорщини, Туреччини, Швеції, Грузії, Литви, Латвії, Польщі пройшов реабілітацію 121 гвардієць. Також у 2016-2017 роках представники Нацгвардіі взяли участь у Марафоні Морської піхоти США та Іграх нескорених, які проводились у Канаді з метою психофізіологічної реабілітації гвардійців.