Підтримувати "свої 20" з кожним роком стає дедалі легше / фото УНІАН

Паризькі губи, азіатські вилиці та бразильські попи тепер отримують тисячі співвітчизниць, готових на все заради моди й досконалості.

Естетична медицина в Україні, переставши бути привілеєм зірок та мільйонерів, пішла в маси, йдеться в матеріалі "Нового времени".

Читайте також"Силіконова долина" по-українськи: як наша країна стала популярною на світовому ринку пластичної хірургії (відео)

Відео дня

Ринок подібних послуг експерти називають зростаючим: за їхніми оцінками, на серйозну пластичну операцію сьогодні наважуються щонайменше 3 тис. українців на рік, а тих, хто вдається до менш радикальних втручань, — наприклад, надувають губи, за найскромнішими підрахунками, десятки тисяч на рік.

Косметична процедура, яку нещодавно могли собі дозволити тільки дружини, подруги і доньки багатих співвітчизників, тепер стала фактично народною.

Популярності коригування зовнішності сприяло зниження цін на послуги естетичної медицини, визнають фахівці. Наприклад, якщо раніше нові силіконові груди обходилися в середньому в $10 тис., то тепер це задоволення коштує вдвічі менше. Менш радикальні операції ще дешевшими.

Втім, змінюють зовнішність не тільки українці старшого віку, але й зовсім молоді люди. У них свої мотиви: юні співгромадяни, прозвані поколінням селфі, як на наркотик, підсіли на лайки в соцмережах, а тому прагнуть інстаграмного шаблону — ідеальної шкіри, виділених вилиць-яблучок і великих чуттєвих губ. І готові цього досягти будь-яким шляхом.

Повний текст статті читайте у свіжому випуску журналу "Новое время страны" від 21 лютого 2019