Мінохоронздоров’я ініціювало проведення перевірки / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України спростувало інформацію про платне розміщення електронних записів про проходження медогляду на сайті відомства.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«Сьогодні, 2 травня, в інтернеті активно поширюється інформація про введення плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ України про проходження медичного огляду. Ця інформація не відповідає дійсності. МОЗ України не приймало ніякого відповідного рішення для впровадження такої плати», - йдеться у в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСмерті через кір в Україні: озвучено страшну статистику

Керівництво міністерства звертається до керівників усіх медичних закладів, які надають послуги медичних оглядів для кандидатів у водії, періодичні медогляди водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та інших - утриматись від оплати нібито розміщення електронних записів про проходження особою медичного огляду на сайті МОЗ України, а також про видання бланку форми первинної облікової звітності.

У відомстві заявляють, що звернення до керівництва медичних закладів щодо сплати за технічний супровід кожного такого запису відбулося за власної ініціативи ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» і не було погоджено з МОЗ України.

За даним фактом Мінохоронздоров’я ініціювало проведення перевірки, про результати якої обіцяє повідомити окремо.