Мати дитини стверджує, що лікарі виявили недбалість / фото УНІАН

В Одеській міській інфекційній лікарні померла 6-місячна дитина.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомила головний лікар лікарні Світлана Лаврюкова.

За її словами, хлопчика доставили до медзакладу автомобілем «швидкої допомоги» в п'ятницю, 31 травня. Йому було поставлено діагноз «гострий ентероколіт і анемія».

Відео дня

«Дитина надійшла 31 травня близько 22.00, померла 1 червня о 17-й годині. Весь цей час дитина перебувала в реанімації, їй робили всі необхідні процедури, зокрема, переливання крові. Спочатку їй стало краще, але потім почалося різке погіршення...», - сказала Лаврюкова.

Вона стверджує, що реаніматологи провели всі необхідні процедури

Читайте такожУ Кропивницького першокласник захворів на менінгіт, рідні та друзі хлопчика виявилися носіями інфекції (відео)

Тіло направлено на експертизу, яка має встановити причини смерті.

У свою чергу мати дитини Тетяна Шматковська повідомила журналістам, що дитина, хоч і недобирає у вазі останні 2 місяці, але проблем зі здоров'ям у неї не було - всі аналізи відповідали норм, хлопчик був щеплений.

Жінка стверджує, що минулого тижня у дитини почався розлад травлення, і вона відразу звернулася до дільничного педіатра, який призначив лікування.

За словами матері, в п'ятницю ввечері вона викликала «швидку допомогу», яка доставила дитину в інфекційну лікарню, де її не прийняли, перенаправивши в Одеську обласну дитячу лікарню. Однак, оглянувши дитину, медики знову направили малюка в інфекційну лікарню. Шматковська стверджує, що лікарі виявили халатність, що і призвело до загибелі дитини. З відповідною заявою вона звернулася до поліції.