Комаровський назвав найнебезпечніші продукти / facebook.com/komarovskiynet

Лікар Євген Комаровський проаналізував дані дослідження про харчування, яке було проведено з 1990 по 2017 рік. У ньому вчені вивчили дані про раціони в 195 країнах і з'ясували, які продукти найбільш небезпечні.

На своєму сайті Комаровський зазначив, що неповноцінне харчування вбиває частіше, ніж куріння, високий тиск, ожиріння і високий рівень холестерину.

За словами педіатра, біла смерть – це не цукор, а сіль, бо люди регулярно вживають сіль понад норму.

Відео дня

"Адже людині потрібно не більше 3000 мг на добу, а масове реальне споживання — 3600 мг. Найбільше солі надходить в організм з обробленої та приготованої їжі. Піца, яку треба лише підігріти, містить 710 мг у шматочку, порція пластівців для сніданку — 250 мг солі", - пише Комаровський.

Читайте такожСупрун заявила, що у яблуках немає заліза

Також він зазначає, що в раціоні повинні бути обов'язково цільні злаки, щоденна норма – 100-150 г на добу, а реальне споживання становить 29 г.

Також в раціоні обов'язково повинні бути фрукти (добова доза - 200-300 г) та овочі (290-430 г).

Лікар додав, що як перекус потрібно використовувати насіння і горіхи – джерела багатьох мікроелементів і вітамінів. Їх можна додавати в готові страви, салати або їсти просто так – 16-25 г на добу.

Цукор, ковбаса, бекон і копчене м'ясо, які, як стверджувалося раніше багатьма, викликають рак, не потрапили навіть у першу десятку причин смерті через порушення у харчуванні.

"У рейтингу продуктів-вбивць лідирує сіль і перераховані вище дефіцити (горіхи, насіння, зерна, овочі, фрукти, якщо їх не вистачає в меню). Почесні місця займають низька кількість омега-3 жирних кислот і клітковини, тобто знову-таки потрібно збільшити в своєму раціоні кількість жирної риби, бажано океанської, насіння льону і тих же овочів, фруктів і зерен", - зазначив Комаровський.

За його словами, цукор не рекомендований категорично в складі солодких газованих напоїв.