Спортсменка не радить виснажувати себе дієтами / фото pixabay.com

Голова комітету спортсменів Національної федерації бодібілдингу України, Elite Pro спортсменка, чемпіонка України, Європи й світу в категорії фітнес-бікіні, майстер спорту України міжнародного класу Христина Коротка повідомила, що швидкі методи схуднення неефективні та не дають довговічного ефекту.

Немає жодних секретів схуднення і не існує екстрених методів схуднення без втрати м'язової маси та шкоди для здоров'я, розповіла експерт в інтерв'ю "Главреду".

Вона наголосила, що головне правило схуднення - потрібно витрачати більше калорій, ніж організм отримав.

Відео дня

"...Немає екстрених методів схуднення без втрати м'язової маси й шкоди для здоров'я. Все, що швидко, - це недовговічне... Ми не прихильники дієт, це має стати способом життя", - зазначила експерт.

Читайте такожСупрун пояснила, звідки береться зайва вага

Чемпіонка додала, що всі короткострокові дієти мають тимчасовий ефект. "... Переважно (після дієт - Ред.), настає гіперкомпенсація, коли людина скинула, грубо кажучи, п'ять кілограмів, а потім повернулася до звичного режиму харчування і набрала сім...", - попередила Коротка.

За словами майстра спорту, "все, що швидко, - це неефективно". "...Людина не повинна виснажувати себе дієтами, ви просто повинні... весь час намагатися харчуватися відносно чисто і нешкідливо для організму", - порадила вона.

Спортсменка додала, що іноді можна дозволити собі щось смачненьке, те, що, грубо кажучи, шкідливе, - тоді це не буде таким ударом по організму. "Але на постійній основі все-таки має бути правильне харчування", - сказала Коротка.

Спортсменка наголосила, що немає чарівної таблетки для схуднення. "... Жодних секретів немає, все елементарно і просто - ...фігура або є, або не треба їсти. Все, ну от чесно... Головне правило - ти повинен витрачати більше, ніж ти споживаєш (калорій - Ред.). Тільки тоді ти будеш худнути. Все", - поділилася вона.

Раніше дієтолог Альбіна Комісарова відповіла на найбільш популярні запитання людей, які хочуть скинути зайві кілограми.