В кінці вересня Землю накриють магнітні бурі / фото vladtime.ru

Потужна магнітна буря місяці прогнозується на суботу, 28 вересня. Не вщухне метеоудар і 29-го числа.

Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Сильна магнітна буря 28 вересня 2019 досягне рівня G1, такої ж сили метеоудар припаде на 29 число. На наступний день, 30 вересня очікуються коливання і магнітні збурення.

Відео дня
false
false

Як уберегтися від впливу магнітних бур

Щоб залишатися в тонусі й мінімізувати негативний вплив, фахівці радять в цей період дотримуватись простих порад. Так, цей час краще провести в спокої, уникаючи стресових ситуацій і надмірних навантажень - як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі.

Читайте такожЛікар пояснила, чому виникає запаморочення

Медики радять робити зарядку вранці - кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Також рекомендується час від часу приймати контрастний душ.

Для поліпшення самопочуття у такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, що складається з легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих і занадто солоних страв. Варто відмовитися від алкоголю і кави, замість цього пити більше води і заспокійливі чаї.

Потрібно також поменше перебувати на сонці, обмежити далекі переміщення і поїздки. В такі дні фахівці рекомендують запастися усіма необхідними ліками, а у разі погіршення здоров'я відразу звернутися до фахівця, не затягуючи справу.