На опірність організму вірусам прямо впливає стан органів травлення / фото УНІАН

Імунітет людини і опірність організму до застуд і вірусів залежить від кількості мікроелементів, вітамінів і корисних речовин, які поступають з їжею і зміцнюють імунну систему, тому збій у роботі органів ШКТ може стати причиною надмірної хворобливості.

Про це ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

Читайте такожЗа минулий тиждень в Україні на кір захворіли понад 200 людей

Відео дня

«Порушення роботи печінки і хронічні захворювання не дозволяють організму засвоювати і ефективно використовувати отримані корисні речовини. Тому вкрай важливо привести свою печінку в порядок, а в разі наявних недуг – нанести візит лікарю.

Якщо хронічних хвороб печінки немає, допомогти їй очиститися і налагодити роботу допоможе простий рецепт: щодня вранці натщесерце випивати склянку теплої води з вичавленим в неї лимоном (кількість часточок визначте самі за смаком).

Для здоров'я шлунково-кишкового тракту, - а, до речі, кишкові бактерії здатні самі виробляти вітаміни групи В, - потрібно вживати в їжу клітковину, причому щодня. Знайти її можна в висівках, - підійдуть житні, гречані, пшеничні, ячмінні та інші. Перед вживанням просто залийте 2-3 столові ложки гарячої води і дайте настоятися близько 10 хвилин», – радить лікар.

Для очищення печінки і всього організму в цілому потрібно випивати протягом дня достатню кількість рідини – не менше 2 літрів. Причому чай, кава, газовані напої в цей обсяг не входять. Частину з необхідного обсягу рідини цілком можна замінити кількома чашками зеленого чаю, в якому містяться вітаміни, а також антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння клітин і беруть активну участь в їх відновленні.