Наразі госпіталізовано 16 школярів / фото УНІАН

У школі №7 Чернігова через спалах гепатиту навчальний процес призупинено до 1 листопада включно.

Як повідомили УНІАН у прес-службі міської ради, відповідне рішення сьогодні, 28 жовтня, схвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що члени комісії заслухали інформацію про ситуацію у школі, кількість дітей, які перебувають у лікарні, відвідуваність навчального закладу в цілому.

Відео дня

«Рішенням комісії навчання у школі призупинили до кінця тижня. Всі працівники та учні 1-2-х та 5-х класів пройдуть обстеження», - поінформували у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня у чернігівській школі №7 зафіксовано спалах гепатиту «А». Спочатку медики госпіталізували 12 учнів та працівницю харчоблоку. Станом на сьогодні, 28 жовтня, у лікарні перебувають 16 дітей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Джерелом спалаху гепатиту могла стати працівниця харчоблоку, яка за допомогою до лікарів звернулася через кілька днів від початку захворювання.