Питання: ⠀ Дитині 1,7. Чи можу я не годувати його, якщо він не хоче, але пройшло вже 10 годин з моменту останнього прийому їжі? Дитина здорова, гуляє по 4 години в день, ходить в басейн. ⠀ Відповідь: ⠀ Уявляєте, доктор, пройшло 10 годин, мій хлопчик плаче, каже: «Мама, тато, погодуй мене», а я кажу: «Можна мені його не годувати? Мій хлопчик хоче їсти, втомився, лежить, прямо сил у нього немає. Можна мені його не годувати?». У вас же ситуація інша? Дитина здорова, бігає, стрибає, скаче, ні на що не скаржиться. Ви хочете, щоб Комаровський дозволив вам не годувати неголодний дитини? Якщо людина не хоче їсти, він не повинен, якщо він не хоче пити, він не повинен пити, якщо він не хоче на горщик, він не має на горщик. Всі. Фізіологічні потреби реалізуються по мірі їх фізіологічного надходження. Винятків із цього правила дуже мало. Коли мова йде про хворого дитині, хворому, який не в змозі відкрити рот, якому боляче проковтнути, от таку дитину треба обговорити з лікарем, як і чим годувати. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #кормлениеребенка #здоров'я

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар Євген Комаровський відповів на запитання батьків, чи можна не годувати маленьку дитину, якщо вона не хоче, але минуло вже 10 годин з моменту останнього прийому їжі.

Відео дня

Батьки уточнили, що дитина активна, гуляє по 4 години на день і ходить в басейн.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснив, чи токсичні препарати від глистів для дітей

"Дитина здорова, бігає, стрибає, скаче, ні на що не скаржиться. Ви хочете, щоб Комаровський дозволив вам не годувати неголодну дитину?", - запитав педіатр на своїй сторінці в Instagram.

"Якщо людина не хоче їсти, вона не повинна, якщо вона не хоче пити, вона не повинна пити, якщо вона не хоче на горщик, вона не має сідати на горщик. Все. Фізіологічні потреби реалізуються у міру їхнього фізіологічного надходження. Винятків із цього правила дуже мало", - додав Комаровський.

При цьому він наголосив, що коли йдеться про хвору дитину, хвору, яка не в змозі відкрити рот, якій боляче проковтнути, от таку дитину треба обговорити з лікарем, як і чим годувати.

Раніше на своїй Instagram-сторінці лікар Євген Комаровський розповів, навіщо потрібні дитячі лікарські форми.