Серед хворих багато дітей, яким ще не виповнився 1 рік / фото УНІАН

В Одесі лікарні переповнені хворими на ГРВІ та грип.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявила начальник відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров'я міськради Ганна Луньова.

За її словами, останніми днями в місті значно зросла кількість хворих на грип та ГРВІ, які звернулись до стаціонарів.

Відео дня

«По 35-40 осіб на день. У зв'язку з цим усі ліжка в стаціонарах зайняті», - сказала Луньова.

Вона зазначила, що поголовно госпіталізують хворих дітей, яким ще не виповнився 1 рік.

У зв'язку з перевищенням епідпорогу всі міські поліклініки працюють без вихідних, зокрема в суботу та неділю в них ведуть прийом чергові лікарі.

За словами головного лікаря Одеської міської інфекційної лікарні Світлани Лаврюкової, щодня лише до цієї лікарні приймають 18-25 осіб із діагнозом ГРВІ та грип.

«На цей час у лікарні розгорнуто сім відділень. Сьоме відкрили сьогодні, оскільки вчора був дуже великий потік пацієнтів», - сказала головний лікар.

Читайте такожВ Одесі всі школи закрили на двотижневий карантин

За словами головного спеціаліста відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Ольги Балановскої, рівень захворюваності за минулий тиждень зріс у місті майже на 30%. Зростання рівня захворюваності зафіксовано в усіх вікових групах, але найбільший показник - серед дітей 5-14 років.

«Рівень захворюваності серед неповнолітніх зріс на 34%, серед дорослих - на 16%», - сказала вона.

Як зазначалось, за офіційними даними, від грипу щеплено трохи більше 3,8 тис. осіб, що є надзвичайно низьким показником.

Балановська зазначила, що зараз в Одесі циркулює вірус грипу АH1N1, який добре відомий по 2009 року (свинячий грип) і віруси негрипозної етіології, зокрема парагрипу.

Станом на кінець минулого тижня через перевищення рівня ГРВІ та грипу в усіх районах міста було закрито 23 класи (в основному, в Суворовському районі - 13 класів) і 3 групи в дитсадках.

За даними прес-служби мерії, в Одесі - близько 104 тис. учнів шкіл і близько 30 тис. дітей відвідують дитсадки.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі у зв'язку з перевищенням епідпорогу по грипу та ГРВІ з завтрашнього дня школи на два тижні закрито на карантин. Епідпоріг перевищено на 7,6%.